شبکه بهداشت و درمان فراشبند
تاکید سرپرست شبکه بهداشت و درمان فراشبند بر لزوم غربالگری های منظم برای افراد بالای ۴۵ سال
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند در محفل انس و مودت بازنشستگان سپاه فراشبند، بر لزوم کاهش استرس و غربالگری های منظم برای افراد در معرض خطر به ویژه مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۵۵ سال تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، سرپرست شبکه با بیان اینکه درد قفسه سینه مهمترین علامت سکته قلبی است، گفت: هر دردی در ناحیه قفسه سینه نشان دهنده سکته قلبی نیست اما می تواند به عنوان زنگ خطر در نظر گرفته شود.
دکتر «حسین شکاری» افزود: دردهای ناشی از سکته قلبی، بیشتر در هنگام فعالیت بدنی مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله رخ می دهند و ممکن است به فک، شانه ها، دست ها یا نواحی شکم انتشار پیدا کند؛ همچنین درد همراه با تعریق سرد از نشانه های جدی محسوب می شود و نیاز به بررسی فوری دارد.
او ادامه داد: پرهیز از رژیم های غذایی ناسالم، مصرف نکردن نوشیدنی های گازدار و الکلی و حفظ فعالیت بدنی روزانه از عوامل کلیدی پیشگیری از سکته قلبی و از سوی دیگر کمبود فعالیت بدنی، رژیم غذایی نامناسب و فشارهای روانی و عاطفی از جمله مهم ترین عوامل خطر در بروز سکته قلبی هستند.
دکتر شکاری مصرف سیگار و قلیان، چاقی، دیابت، فشارخون بالا و سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی را موجب افزایش خطر سکته قلبی دانست و گفت: افراد با رعایت رژیم غذایی سالم شامل مصرف میوه، سبزیجات، فیبر و روغنهای سالم، کنترل قند و فشارخون، انجام حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه و پرهیز از مصرف دخانیات می توانند سلامت قلب و عروق خود را ارتقا دهند.
او با تاکید بر لزوم کاهش استرس و غربالگری های منظم برای افراد در معرض خطر به ویژه مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۵۵ سال، به روش های تشخیصی مانند نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و استرس کاردیوگرافی اشاره کرد و افزود: با آنژیوگرافی، درمان دارویی یا جراحی می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
دکتر شکاری به افراد دارای سابقه درد قفسه سینه یا بیماری قلبی خانوادگی، توصیه کرد که از سن ۴۰ سال به بالا نسبت به غربالگری قلب خود اقدام کنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، تغذیه مناسب و تحرک بدنی را کلید حفظ سلامتی قلب دانست و گفت: با تغذیه مناسب، افزایش فعالیت های بدنی و کاهش وزن، می توان گام مهمی در راستای حفظ سلامتی قلب برداشت.
او با اشاره به اینکه چاقی خطر سرطان را افزایش میدهد، افزود: ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻭﺯﻥ ﻭ ﭼﺎﻗﯽ ﺑﺎ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭی ﺍﺯ ﺑﻴﻤﺎﺭی ﻫﺎی ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﻴﻤﺎﺭی ﻫﺎی ﻗﻠﺒﯽ، سکته مغزی، دیابت نوع دو، آﺭﺗﺮﻭﺯ، آسم، ﻗﻄﻊ ﺗﻨﻔﺲ (آپنه) ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﻮﺍب، ﺑﻴﻤﺎﺭیﻫﺎی ﮐﻴﺴﻪ ﺻﻔﺮﺍ، ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ بالا، کلسترول بالا، ﺍﺧﺘﻼﻻﺕ ﺭﻭﺍﻧﯽ و ﺍﻓﺴﺮﺩﮔﯽ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺍﺳﺖ.
دکتر شکاری یاد آور شد: ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻫﺎی ﭘﺴﺘﺎﻥ (ﺩﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﯾﺎﺋﺴﻪ) و سرطانهای ﺭﻭﺩﻩ ﺑﺰﺭگ، رحم، کلیه، مری، ﭘﺮﻭﺳﺘﺎﺕ ﻭ ﺭﯾﻪ نیز ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺗﻨﮕﺎﺗﻨﮕﯽ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻭﺯﻥ ﺑﺪﻥ ﺩﺍﺭﻧﺪ.
در این برنامه، قند خون و فشار خون بازنشستگان و خانواده های آنها نیز به صورت رایگان اندازه گیری و پایش شد.
پایان خبر
نظر دهید